Skip to main content

Die Suid-Afrikaanse Posbank het sy jaarlikse prestasieplan vir die 2023/24-boekjaar gepubliseer. Hierin word sy planne uiteengesit om ‘n volwaardige staatsbeheerde bank te word.

Volgens Postbank is sy fundamentele doelwit om eenvoudige en bekostigbare finansiële dienste te verskaf aan gemeenskappe wat voorsiening maak vir tradisionele kleinhandelbankdienste sowel as vir klein en medium-grootte ondernemings (KMO’s) en die openbare sektor.

Postbank het gesê hy beoog om ‘n aansoek vir ‘n banklisensie by die Suid-Afrikaanse Reserwebank voor die einde van Desember 2023 in te dien met die hoop dat dat dit iewers in die 2024/25-boekjaar toegestaan sal word.

Die bank wil die volgende vyf dienste verskaf:

Tjekrekeninge

Kredietfasiliteite

Versekering

Spaarrekeninge

Oorbetalingsdienste

Leave a Reply

error: Content is protected !!