Skip to main content

Die Amerikaanse speelgoedvervaardigingsreus Mattel het ‘n Barbiepop vrygestel met kenmerke wat met Downsindroom geassosieer word om hom sy reeks poppe meer divers sal maak en alle kinders sal help om ‘n speelding te vind waarmee hulle kan identifiseer.

Die pop, wat van gister af aanlyn gekoop kan word, sal “alle kinders in staat stel om hulself in Barbie te sien,” sê Mattel. Dit is ontwerp met kenmerke wat met Down se sindroom geassosieer word, soos ‘n korter raamwerk en ‘n langer bolyf. Dit het ook ‘n ronder gesig met kleiner ore om vroue wat die genetiese toestand het, voor te stel.

Die ontwerp kom as deel van die handelsmerk se ‘Barbie Fashionistas’-reeks, wat ook ‘n Barbie met ‘n prostetiese been insluit, nog een wat in ‘n rolstoel kom, en ‘n reeks manlike poppe wat dunner en minder gespierd is as vorige uitgawes.

Mattel sê die lyn is sy “mees diverse en inklusiewe popreeks, wat ‘n verskeidenheid velkleure, oogkleure, haarkleure en -teksture, liggaamstipes, gestremdhede en modes bied, om selfs meer [speeltyd]stories te inspireer.”

Dit kom ná vorige pogings deur Mattel om sy poppe verder te ontwikkel as die tradisionele blonde-hare-blou-oë en dun middellyf waarmee Barbies tradisioneel geassosieer word. ’n Akademiese studie wat in 2009 deur die Universiteit van Suid-Australië gedoen is, het bevind dat net een uit 100 000 vroue waarskynlik die liggaamstipe van ’n tradisionele Barbie-pop het.

In onlangse jare het Mattel ook ‘n pop vrygestel wat ‘n hijab dra as ‘n huldeblyk aan Ibtihaj Muhammad, die eerste Amerikaanse atleet wat aan die Olimpiese Spele deelgeneem het terwyl sy die hooftooisel gedra het.

Kandi Pickard, president en uitvoerende hoof van die National Down Syndrome Society (NDSS), met wie Mattel oor die lyn gekonsulteer het, het gesê die reeks “beteken soveel vir ons gemeenskap, wat vir die eerste keer met ‘n Barbie-pop kan speel wat soos hulle lyk.” Sy het bygevoeg: “Dit is ‘n groot stap vorentoe vir inklusiwiteit.”

Mattel se produksie van die pop kom ná soortgelyke skuiwe deur ander speelgoedvervaardigers. In 2016 het Lego ‘n minifiguur van ‘n jong man in ‘n rolstoel vrygestel as deel van sy ‘Toys Like Me’-reeks. Voorheen het dit onder skoot gekom omdat dit slegs bejaarde modelle van mense in rolstoele verteenwoordig.

Leave a Reply

error: Content is protected !!