Skip to main content

Die uittrede van Tucker Carlson, een van Fox News se gewildste spitstyd-gashere, het die kanaal se moedermaatskappy meer as $500 miljoen in markwaarde gekos, volgens handelsdata.

Klas A-aandele van Fox Corporation het Maandag met soveel as 5,4% gedaal voordat verliese tot 2,95% verminder het. Die afname het plaasgevind kort nadat die maatskappy planne aangekondig het om met onmiddellike effek na meer as ‘n dekade met Carlson paaie te skei.

Carlson se vertrek het gekom etlike dae nadat die uitsaaier ingestem het om $787 miljoen te betaal om ‘n lastersaak te skik wat deur Dominion Voting Systems gebring is. Die firma het voorheen die netwerk vir naamskending in ‘n Delaware-hof gedagvaar en beweer dat Fox-aanbieders, insluitend Carlson, “ongegronde” eise van bedrog in die 2020-presidensiële verkiesing bevorder het.

Nóg Fox nóg Carlson het die redes agter die skeiding onthul. Die netwerk het net gesê dat verlede Vrydag se episode van Tucker Carlson Tonight, wat ‘n nagtelike gehoor van meer as 3,7 miljoen gelok het, die laaste was.

Leave a Reply

error: Content is protected !!