Skip to main content

Tientalle liggame is ontdek op die eiendom van ‘n Keniaanse godsdiensgroep wat deur owerhede as ‘n “kultus” bestempel word. Die leier van die klein sekte, wat daarvan beskuldig word dat hy volgelinge aangemoedig het om hulself dood te verhonger om “Jesus te ontmoet”, is gearresteer.

Die dodetal het Maandag 73 bereik nadat 26 bykomende liggame opgegrawe is, terwyl die polisie voortgaan om die terrein van die Good News International Church te deursoek. Die sekte is op ‘n afgeleë stuk grond naby die stad Malindi, Kenia, geleë. Amptenare het gesê die liggame is gevind in vlak “massagrafte”, wat “versprei” was oor ‘n beboste gebied wat 800 hektaar beslaan.

Die kerk se pastoor is Paul Nthenge Mackenzie.

Mackenzie het sedert 2017 al baie met die wet gebots en is in Maart gearresteer vir “die beweerde dood van twee kinders wat glo dood van die honger is,” het Kenia se Direktoraat van Kriminele Ondersoeke (DCI) gesê. Hoewel hy later op borgtog vrygelaat is, is hy weer op 14 April gearresteer nadat 15 mense, van wie vier glo “uitgehonger en in ’n kritieke toestand” was, op sy grond gered is. Hulle is dood voordat hulle ‘n hospitaal bereik het, terwyl die ander 11, insluitend twee minderjariges, behandeling nodig gehad het, het plaaslike media berig. Mckenzie bly in aanhouding en sal waarskynlik bykomende aanklagte in die gesig staar.

Die soektog op die kerkeiendom is verlede week van stapel gestuur ná ‘n openbare wenk, het die DCI bygevoeg en genoem dat grafte op verskeie plekke gevind is. Kenia se hoofmoordondersoeker, Martin Nyuguto, het gesê die hele gebied is as ‘n misdaadtoneel afgesper, aangesien die polisie “ander terreine geïdentifiseer het waar daar glo meer liggame begrawe is.”

In ‘n televisietoespraak Maandag het Keniaanse president William Ruto gesê Mackenzie se beweerde optrede is “soortgelyk aan terrorisme”, en bygevoeg dat “terroriste godsdiens gebruik om hul gruwelike dade te bevorder.” Die land se minister van binnelandse sake, Kithure Kindiki, het ook die sterftes as ‘n “slagting” beskryf.

Keniaanse owerhede het gesê 33 mense is gered sedert die soektog verlede week begin het, vermoedelik lede van die kerk, hoewel hul toestand nog onduidelik is, met sommige wat glo steeds weier om te eet, volgens die New York Times. Die land se Rooi Kruis-tak het gesê dat ten minste 178 kerklede as vermis aangemeld is, en dat dit ‘n span saamgestel het om hulle te help opspoor.

Leave a Reply

error: Content is protected !!