Skip to main content

Rusland het amptelik die eerste rolprent ooit vrygestel wat gedeeltelik in die ruimte verfilm is. Geskiet aan boord van die Internasionale Ruimtestasie (IRS), word ‘The Challenge’, wat Donderdag in Russiese rolprentteaters verskyn het, gevier as ‘n baanbrekende prestasie in rolprentvervaardiging.

Die film fokus op ‘n chirurg wat deur die aktrise Yulia Peresild gespeel word, wat na die IRS gestuur word om ‘n operasie uit te voer op ‘n ruimtevaarder wat tydens ‘n ruimtewandeling beseer is.

Om die tonele in die ruimte te verfilm, moes die aktrise, saam met die filmregisseur Klim Shipenko, vir vier maande streng opleiding ondergaan voordat sy na die IRS gereis het, vergesel deur ruimtevaarder Anton Shkaplerov, vir ‘n verblyf van 12 dae in Oktober 2021. Shipenko was in beheer van die kamera, beligting en klank terwyl hy in die ruimte was. Die regisseur het altesaam 30 uur se beeldmateriaal van die reis teruggebring, waarvan 50 minute in die finale snit van die fliek beland het.

Tydens sy toespraak by die Kremlin gewy aan Ruimtevaartdag op 12 April, het die Russiese president Vladimir Poetin genoem dat die ‘Challenge’ filmspan ” ‘n wonderlike wetenskaplike en opvoedkundige projek” gerealiseer het. Hy het die fliek ‘n “unieke gebeurtenis vir wêreldrolprente” genoem en gesê dat “ons die eerste is wat ‘n speelfilm in die ruimte geskiet het, aan boord van ‘n ruimtetuig. Weereens die eerste.”

Rusland het ‘n ryk geskiedenis van baanbrekende ruimtereise wat terugdateer na die Sowjet-tye en het ‘n aantal ‘eerstes’ geregistreer: Die lansering van die eerste satelliet, ‘Sputnik’, Yuri Gagarin, wat die eerste persoon geword het om na die ruimte te reis, Valentina Tereshkova, die eerste vrou die ruimte, en nou die eerste speelfilm wat in die ruimte geskiet is.

Hollywood het ook tans planne om ‘n speelfilm in die regte ruimte te skiet. In 2020 het NASA bevestig dat hy saam met die ‘Mission Impossible’-ster Tom Cruise werk om ‘n aksie-avontuurfilm aan boord van die IRS te skiet. Elon Musk se SpaceX neem ook aan die projek deel en het aangebied om die akteur na die ruimte aan boord van die Dragon-kapsule te neem.

Leave a Reply

error: Content is protected !!