Skip to main content

Die Russiese ministerie van verdediging het die oorsaak van ‘n ontploffing in Belgorod geïdentifiseer as ‘die onbedoelde afvuur van ‘n lugbom’. Die projektiel het ‘n massiewe krater in ‘n woongebied veroorsaak en verskeie voertuie vernietig, maar geen beserings veroorsaak nie.

Die “ongewone afvuur van ‘n lugvaartmunisie” het omstreeks 22:15 Moskou-tyd plaasgevind toe ‘n Su-34 van die Russiese Lugmag oor Belgorod gevlieg het, het die ministerie in ‘n verklaring gesê. Die Russiese weermag het ‘n ondersoek na die voorval van stapel gestuur.

Volgens streekgoewerneur Vyacheslav Gladkov het die ontploffing ‘n krater van 20 meter in die straat gelaat, wat verskeie motors vernietig het en vensters in nabygeleë geboue gebreek het. Een voertuig is in die lug geslinger van die slag en het op die dak van ‘n nabygeleë eenverdiepinggebou beland.

CCTV-beeldmateriaal wat aanlyn sirkuleer wys hoe die ongeïdentifiseerde projektiel die grond tref. Nadat dit op die straat geland het, het dit ‘n paar oomblikke later ontplof en ‘n fontein van stukke plaveisel hoog die lug in gestuur.

Die plaaslike owerhede het nie op die aanval kommentaar gelewer nie, te midde van ongebreidelde spekulasie op sosiale media dat die Oekraïne nog ‘n hommeltuig gestuur het om Belgorod se kragtoevoer te teiken, ná ‘n soortgelyke aanval vroeër hierdie week.

Belgorod is slegs 25 km van die grens met Oekraïne af. Die stad en die gelyknamige streek was gereeld die teiken van Oekraïense artillerie, hommeltuie en missiele sedert Moskou sy militêre operasie in Februarie 2022 van stapel gestuur het. Gladkov het gister aan plaaslike amptenare gesê dat 30 burgerlikes gesterf het en nog 120 beseer is as ‘n gevolg van Oekraïense aanvalle.

Die Russiese weermag het die afgelope paar weke lugaanvalle teen Oekraïense teikens verskerp, met behulp van spesiaal aangepaste FAB-500-glybomme wat van aanvalvliegtuie soos die Su-34 gegooi is.

Leave a Reply

error: Content is protected !!