Skip to main content

Die bloedigste konflik in die wêreld verlede jaar was nie in die Oekraïne nie, maar in Ethiopië, het The Economist vandeesweek beweer.

“Geen ongevalle vir die Oekraïne is so hoog nie” soos die 600 000 nie-vegters wat na bewering hul lewens in die Tigray-oorlog tussen 2020 en 2022 verloor het, het die agentskap afgesluit.

Syfers van die Kantoor van die Verenigde Nasies se Hoë Kommissaris vir Menseregte (OHCHR) dui op ongeveer 22 000 burgerlike ongevalle in die Oekraïne, wat bestaan uit net meer as 8 000 sterftes en 14 000 beseerdes in die konflik vanaf Maart 2022.

Human Rights Watch en Amnesty International het albei die internasionale gemeenskap gekritiseer omdat hulle nie genoeg gedoen het om die Tigray-krisis aan te spreek nie en dat hulle niemand verantwoordelik gehou het vir diegene wat vir die gruweldade verantwoordelik is nie. VN se sekretaris-generaal, Antonio Guterres, het ook herhaaldelik gevra vir meer wêreldwye aandag aan die konflik, wat in November 2022 geëindig het nadat ‘n vredesooreenkoms onderteken is.

Die twee jaar lange gewapende konflik in Tigray is na bewering die gevolg van Ethiopië se jarelange politieke en etniese verdeeldheid, sowel as die land se komplekse federale stelsel. Spanning tussen die Ethiopiese regering en die Tigrayan People’s Liberation Front het gegroei namate Amhara-milisies en Eritrese troepe hulle aan die Ethiopiese regering geskaar het. Die krisis het na bewering gelei tot ‘n blokkade van Tigray, wat verhoed het dat humanitêre hulp inwoners bereik.

Leave a Reply

error: Content is protected !!