Skip to main content

Die Valke se Ernstige Kommersiële Misdaad Ondersoekspan in George het, tesame met Openbare Orde Polisiëring (POPS), agt mense tussen die ouderdomme van 36 en 60 jaar gearresteer in verband met die diefstal van fondse van die Suid-Kaap Tegniese en Beroepsonderwys en Opleidingskollege (TVET).

Die agt mense wat by die misdaad betrokke was, bestaan na bewering uit vyf openbare amptenare gedurende die tyd van die oortreding, en drie wat nie meer werknemers van die departement van onderwys is nie, asook drie private persone.

Die agt verdagtes sal van korrupsie, sestien aanklagte van bedrog en alternatiewelik diefstal aangekla word.

Die destydse instelling se Hoof Uitvoerende Beampte gedurende die tydperk van die oortreding is onder diegene wat in hegtenis geneem is.

Daar word beweer dat die verdagtes, wat werknemers en kontrakteurs van die Suid-Kaap Kollege was, tussen Maart 2009 en Augustus 2013 onwettig en opsetlik boddokumente en kwotasies in te dien vir die konstruksie en opknapping van die Suid-Kaap Kolleges oor alle kampusse in die Distrik.

Verder het die ondersoek aan die lig gebring dat die HUB ander amptenare beïnvloed het om van die tenderproses af te wyk sodat die skema die betrokke entiteite kan bevoordeel, asook dat sommige van die werknemers direkteure of lede van sekere entiteite was en nooit bekend gemaak het dat hulle direk of indirek betrokke was nie.

Dit het gelei tot vooroordeel en ‘n verlies vir die Suid-Kaap TVET Kollege van meer as R24 miljoen. Die saak is reeds in 2014 deur die Departement van Hoër Onderwys by die Valke aangemeld nadat daar deur die kollege vasgestel is dat die fondse wat vir die bou van die kollege bedoel is, deur die verdagtes gebruik is om hulself te verryk.

Die agt beskuldigdes sal vandag hul eerste verskyning in die George-landdroshof maak. Nog arrestasies word verwag.

Leave a Reply

error: Content is protected !!