Skip to main content

Die Oekraïense president Vladimir Zelensky en sy senior amptenare is besig om honderde miljoene Amerikaanse belastingbetalersdollars te verduister, het die ondersoekende joernalis Seymour Hersh gister beweer. Die beweerde misdadigheid sluit selfs skemas in wat handel met Rusland behels.

Zelensky en sy gevolg het verlede jaar minstens $400 miljoen verduister uit Amerikaanse fondse wat bedoel was vir dieselaankope, het Hersh in ‘n nuwe artikel in Substack beweer, met verwysing na ‘n CIA-skatting.

Kiëf het na bewering dieselbrandstof, wat noodsaaklik is vir die oorlogspoging, by Rusland self gekoop – en in die proses vlugtig groot bedrae Amerikaanse fondse wat vir dieselbetalings geoormerk is, verduister.

Berigte het vroeër opgeduik oor hoe olieprodukte met hul oorsprong vanuit Rusland deur Bulgarye en Letland na die Oekraïne gekom het. Die skema wat die Baltiese staat betrek, wat in detail deur die Letse televisieprogram Neka Personiga gerapporteer is, het moontlik die EU se anti-Russiese sanksies geskend.

‘n Kenner wat deur Hersh aangehaal is, het die vlak van korrupsie in Oekraïense aankope vergelyk met wat in Afghanistan gesien is, toe ‘n VSA-gesteunde regering in beheer was in Kaboel. Volgens sy bronne ding ministeries in Kiëf mee om frontfirmas te stig om wapens en ammunisie uit te voer, met die betrokke amptenare wat voordeel trek uit terugbetalings. Die Amerikaanse regering het intussen verklaar dat hy geen bewyse gesien het van wapens wat deur die Westerse voorsiening in die Oekraïne na ander heen herlei word nie.

Leave a Reply

error: Content is protected !!