Skip to main content

Goudpryse het gister die hoogste prys sedert Maart 2022 bereik, wat die stygings tot bo $2 000 per ons uitgebrei het, te midde van sekuriteit-aanvraag en teleurstellende Amerikaanse ekonomiese syfers.

Goud het teen 12:40 GMT gister met 0,1% tot $2 030 per ons gestyg, terwyl Amerikaanse goudtermynkontrakte onveranderd was op $2 038,10. Ontleders sê die edelmetaal sal winste bo die $2 000-drempel handhaaf as gevolg van swakker vooruitsigte vir die Amerikaanse ekonomie.

“Die ‘derde keer blyk gelukkig te wees vir goud, nadat dit in Augustus 2020 en Maart 2022 net-net bo die $2 000-vlak gestyg het. Hierdie keer blyk dit dat dit die momentum kan handhaaf, aangesien donker wolke binne die ekonomie saampak,” het onafhanklike ontleder Ross Norman aan Reuters gesê.

Volgens hom het swakker ekonomiese data die fokus verskuif van “inflasie-verswakking na die redding van die breër ekonomie.”

Beleggers is die afgelope tyd besig om goud te koop op soek na beskerming teen die Amerikaanse bankkrisis. Hulle wend hulle tradisioneel na goud in tye van markonsekerheid om risiko’s te verskans.

Leave a Reply

error: Content is protected !!