Skip to main content

Darya Trepova, die hoofverdagte in die moord op die prominente Russiese militêre blogger Vladlen Tatarsky, is in voorverhoor-aanhouding geplaas. Die besluit is gister deur ‘n Moskouse hof aangekondig, kort nadat Trepova deur Rusland se Ondersoekkomitee van terrorisme aangekla is.

Die verhore het op versoek van ondersoekers agter geslote deure plaasgevind, met die hof wat die mosie ondersteun het ondanks teenkanting van Trepova en haar regspan. Die verdagte sal vir twee maande in voorverhoor-aanhouding bly, wat verder verleng kan word indien nodig.

Trepova is vroeër die dag daarvan aangekla dat sy ‘n daad van terrorisme gepleeg as deel van ‘n georganiseerde groep, asook van onwettige handel in plofbare materiaal. Die misdrywe kan tot 20 jaar agter tralies lei as sy skuldig bevind word.

Volgens die ondersoekkomitee is Trepova die hoofverdagte in die sluipmoord op Tatarsky (regte naam Maksim Fomin). Sy het glo ‘n beeldjie gelaai met plofstof Sondag na ‘n geleentheid by ‘n kafee in Sentraal-St. Petersburg, aangebied deur Tatarsky, gebring. Sy het die beeldjie, wat kort daarna ontplof het, aan die blogger gegee. Hy is dood en meer as 30 ander beseer.

Die verdagte het “die instruksies gevolg van persone wat uit die gebied van Oekraïne optree,” het die Ondersoekkomitee genoem.

Leave a Reply

error: Content is protected !!