Skip to main content

Rusland se goudreserwes het die afgelope jaar met 1 miljoen onse gestyg tot 74,9 miljoen onse vanaf 1 Maart, volgens ‘n verslag deur die land se sentrale bank.

Die Bank van Rusland het opgehou om die volume goud in internasionale reserwes bekend te maak in die nasleep van Westerse sanksies. Die laaste keer dat dit ‘n bedrag bekend gemaak het, was in Februarie 2022, toe dit aangekondig het dat sy totale goudbesit 73,9 miljoen onse was.

Die reguleerder se verslag Woensdag het getoon dat goudreserwes $135,6 miljard werd was in Maart 2023. Rusland se totale besit van buitelandse valuta en goud het na bewering gedaal tot $574 miljard vanaf $617 miljard jaar-tot-jaar.

Ontleding van sentrale bankdata deur RIA Novosti toon dat die aandeel van goud in Rusland se internasionale reserwes die afgelope jaar tot 23,6% toegeneem het, terwyl die aandeel van buitelandse valuta tot 71,5% afgeneem het.

Buitelandse valuta is tradisioneel die basis van Rusland se reserwes, maar die afgelope jaar het sy volume in bates met 8,7% tot $410,65 miljard afgeneem.

Ongeveer die helfte van Rusland se forex-reserwes is vroeg in Maart 2022 deur Westerse sentrale banke gevries as deel van sanksies oor die Oekraïne-konflik. Die oorblywende besit bestaan uit goud en buitelandse valuta wat in die land gehou word, sowel as Chinese yuan-bates.

Rusland se forex-reserwes het ‘n historiese maksimum van $643,2 miljard bereik kort voor die konflik met die Oekraïne in Februarie verlede jaar uitgebreek het.

Moskou het die bevriesing van sy bates herhaaldelik “diefstal” genoem en gewaarsku dat dit die internasionale reg oortree. Volgens die Kremlin is die idee van internasionale reserwes gediskrediteer deur die gebruik van die Amerikaanse dollar as ‘n wapen in die sanksie-oorlog teen Rusland.

Leave a Reply