Skip to main content

‘n Plaaslike TV-kanaal in Rusland se suidelike Stavropol-streek het ‘n kunsmatige weeraanbieder onthul, wat met behulp van verskeie neurale netwerke geskep is.

Svoye TV het sy nuwe program, genaamd ‘Future Forecast’, gepremière. Die kanaal het gesê dat dit deur neurale netwerke beheer word, met “een verantwoordelik vir die virtuele aanbieder, ‘n ander vir die voorbereiding van die teks, en die derde vir die generering van grafiese inhoud.”

Die program gaan vyf keer per dag op die lug verskyn en word aangebied deur ‘n KI-aanbieder genaamd Snezhana Tumanova (‘n woordspeling vir ‘sneeu’ en ‘mis’ in Russies).

“Sy is ambisieus en poog om menslike mededingers heeltemal te vervang. Terselfdertyd is die bestuur van die TV-kanaal nog nie van plan om die klassieke weergawe van die voorspelling met ‘n lewende persoon te laat vaar nie,” het die kanaal opgemerk.

Kunsmatige TV-aanbieders is reeds vir etlike jare in gebruik, met China wat in 2018 ‘n ‘Engelse KI-anker’ by die staatsbeheerde Xinhua-nuusagentskap geloods het. Verskeie afsetpunte het sedertdien gevolg. Verlede week het China se voorste koerant, die People’s Daily, ‘n KI-aanbieder genaamd ‘Ren Xiaorong’ onthul wat die nuus 24 uur per dag sal uitsaai.

Leave a Reply

error: Content is protected !!