Skip to main content

Twee mense het die gevaarlike bakteriële infeksie Miltsiekte opgedoen in Rusland se Republiek van Chuvashia sowat 430 myl oos van Moskou, is gister aangekondig.

Die republiek se goewerneur, Oleg Nikolaev, het die nuus dat die pasiënte met bevestigde diagnoses in die hospitaal opgeneem is en tans die nodige behandeling ontvang, op Telegram aangekondig.

Medici in beheer beskryf die toestande van die twee besmette persone as ‘matig’, het Nikolaev gesê en bygevoeg dat hul lewens buite gevaar is.

Alle persone wat kontak gehad het met die miltsiekte-pasiënte is ook onder mediese toesig geplaas en van voorkomende behandeling voorsien, het die goewerneur ook berig.

Chuvashia se verbruikersregtebeskermingsdiens, veeartsenykundige diens en die land se ministerie van binnelandse sake werk saam om die verdere verspreiding van die infeksie te voorkom, het hy geskryf.

“Die hoofdoel is om die veiligheid van die inwoners van ons streek te verseker, en dit sal gedoen word,” het hy Telegram-lesers verseker.

Die Chuvash Republiek, met ‘n bevolking van 1,2 miljoen, is geleë in die sentrale deel van Europese Rusland aan die oewer van die Wolga-rivier. Die afstand tussen sy streekhoofstad Cheboksary en Moskou is ongeveer 700 kilometer (ongeveer 435 myl).

Die laaste geval van miltsiekte, wat ook ‘Siberiese plaag’ genoem word, is in Junie 2022 in Rusland in die suidelike Stavropol-streek aangemeld. Die verspreiding van die infeksie is vinnig deur die plaaslike owerhede in bedwang gebring.

Miltsiekte is ‘n ernstige aansteeklike siekte wat veroorsaak word deur die Bacillus anthracis-bakterieë, wat soms in landelike gebiede teëgekom word en die meeste vee affekteer. Mense kan dit van diere aansteek, tipies van besmette karkasse, sowel as van wol, hare en huide.

Die siekte kan in die vel, longe en ingewande voorkom. Respiratoriese miltsiekte is die gevaarlikste, met ‘n sterftesyfer van 50% tot 80% selfs met behandeling, volgens die Amerikaanse sentrums vir siektebeheer en -voorkoming. Die algemeenste is egter die velvorm van die siekte, wat in minder as 24% van gevalle dodelik is sonder behandeling.

Honderdeduisende mense het voor 20ste-eeuse wetenskaplike vooruitgang aan miltsiekte gesterf, maar die aantal gevalle is aansienlik verminder as gevolg van die gebruik van antibiotika om pasiënte te behandel, asook die inenting van diere.

Leave a Reply