Skip to main content

Persverklaring

Wetstoepassingsbeamptes deur die Nasionale Gesamentlike Operasionele en Intelligensiestruktuur (NATJOINTS) het in die afgelope 12 uur 87 betogers regoor die land gearresteer vir openbare geweldverwante misdrywe.

Sedert die begin van die geïntegreerde ontplooiings het die Natjoints saam met die onderskeie Provjoints die situasie fyn dopgehou om enige dade van wetteloosheid en misdadigheid te voorkom en te bekamp.

Van die sewe-en-tagtig wat in hegtenis geneem is, is 41 in Gauteng in hegtenis geneem, 29 in Noordwes en 15 in die Vrystaat. Daar is ook arrestasies in ander provinsies soos Mpumalanga en die Oos-Kaap. Opdaterings sal verskaf word soos en wanneer inligting beskikbaar word.

Ten minste 24 300 bande wat strategies geplaas is vir dade van misdadigheid, is deur wetstoepassingsagentskappe gekonfiskeer.

Daar is beslag gelê op 6 000 in die Wes-Kaap, 4 500 in die Vrystaat, 3 600 in Gauteng, 1 513 in die Oos-Kaap en ‘n paar in ander provinsies.

Leave a Reply

error: Content is protected !!