Skip to main content

‘n Nuwe kunsmatige intelligensie-program kan tred hou met mense op ‘n aantal professionele en akademiese toetse, volgens die skepper daarvan, wat gesê het dat die model onder die top 10% van studente op ‘n gesimuleerde balie-eksamen geëindig het.

Die tegnologiefirma OpenAI het gister sy jongste taalmodel, genaamd GPT-4, onthul en gesê die program is “meer betroubaar, kreatief en in staat om baie meer genuanseerde instruksies te hanteer” as sy voorganger, GPT-3.5.

“GPT-4 is ‘n groot multimodale model (verwerking van beeld- en teksinsette, asook teksuitsette uitgee) wat, hoewel minder bekwaam as mense in baie werklike scenario’s, menslike-vlak-prestasie toon op verskeie professionele en akademiese maatstawwe,” het dit gesê. “Dit slaag byvoorbeeld ‘n gesimuleerde balie-eksamen met ‘n telling onder die top 10% van studente; daarenteen was GPT-3.5 se telling tussen die onderste 10%.”

Die KI-model het ook presteer met 93% op ‘n SAT-leeseksamen en 89% op ‘n SAT-wiskundetoets, het die maatskappy bygevoeg.

Die GPT-sagteware is in ‘n aantal ander toepassings ingebed, soos die taalleerprogram Duolingo, wat daarop gemik is om gespreksbotte te skep, sowel as outomatiese onderwysers vir die aanlynonderwysmaatskappy Khan Academy.

Die model se vorige iterasie, GPT-3.5, het gewild geword in die vorm van die ChatGPT chatbot-program, wat in staat is om komplekse, ‘mensagtige’ gesprekke met gebruikers te voer.

Volgens OpenAI is GPT-4 sy “mees gevorderde stelsel nog,” en in teenstelling met GPT-3.5 is dit in staat om beeldopdragte bykomend tot teks te verwerk. Ten spyte van sy verbeterde vermoëns, het die maatskappy egter gewaarsku dat die nuwe model “nie ten volle betroubaar is nie” en steeds ‘n paar foute maak, insluitend wat dit “hallusinasies” noem, waarin die KI bloot inligting vervaardig of foutiewe antwoorde genereer.

Die maatskappy het vroeër vanjaar met Microsoft saamgewerk en ‘n multimiljard-dollar-belegging van die tegnologiereus ontvang om sy KI-modelle verder te ontwikkel. Die nuwe GPT-4-program sal ‘n groot rol speel in Microsoft se Bing-kletsbot, wat vroeër vanjaar op ‘n beperkte basis onthul is, en die maatskappy sal na verwagting iewers in die komende weke integrasie in ander verbruikersprodukte aankondig, volgens die Financial Times.

Leave a Reply

error: Content is protected !!