Skip to main content

Die Switserse bankreus Credit Suisse sal die volgende wees wat gaan duik ná die mislukking van ‘n aantal Amerikaanse banke te midde van die ontvouende finansiële krisis, volgens die ekonoom Robert Kiyosaki, wat die ineenstorting van Lehman Brothers in 2008 voorspel het.

“Die probleem is die effektemark, en my voorspelling; ek het die Lehman Brothers jare gelede voorspel, en ek dink die volgende bank om te gaan is Credit Suisse,” het die mede-outeur van die topverkoperboek ‘Rich Dad Poor Dad’ gesê, “omdat die effektemark ineenstort.”

Kiyosaki het Maandag verduidelik dat die effektemark, wat groter as die aandelemark is, die ekonomie se “grootste probleem” is en die VSA in “ernstige moeilikheid” sal plaas.

“Die Amerikaanse dollar verloor tans sy hegemonie in die wêreld. Hulle gaan meer en meer en meer hiervan druk … om te probeer keer dat hierdie ding sink,” het hy verduidelik.

Kiyosaki se waarskuwing het gekom net ure voordat Credit Suisse self “wesenlike swakhede” geïdentifiseer het, aangesien die koste om sy effekte teen wanbetaling te verseker die hoogste vlak bereik het. Die beleggingsbank het gister in sy vertraagde jaarverslag erken hy het nog nie klante-uitvloei gestuit nie.

Volgens Credit Suisse, wat die afgelope tyd deur ‘n reeks skandale getref is, het sy kliënte-uitvloei in die vierde kwartaal tot meer as 110 miljard Switserse frank ($120 miljard) gespring, wat dit in stryd met sommige likiditeitsbuffers geplaas het.

Die bank se aandeelprys het Maandag met meer as 14% tot ‘n rekordlaagtepunt gedaal te midde van markonrus wat veroorsaak is deur die ineenstorting van Amerikaanse tegnologie-uitleners.

Leave a Reply