Skip to main content

‘n Ooreenkoms vir die aankoop van meer as 200 BrahMos-supersoniese missiele vir die Indiese Vloot is in ‘n “gevorderde stadium”, het die land se ministerie van verdediging gesê.

Die wapenstelsel, wat ontwikkel is in ‘n gesamentlike onderneming deur Rusland se NPO Mashinostroyenyia-vuurpylontwerpburo en die Indiese Verdedigingsnavorsings- en Ontwikkelingsorganisasie, sal op alle frontlinie-oorlogskepe van die Indiese vloot ontplooi word, het die ANI-nuusagentskap berig. Die transaksie sal na raming in die omgewing van $2,5 miljard beloop.

Die missiele sal na verwagting ook in mobiele kusverdedigingbatterystelsels gebruik word.

“Die voorstel van die Indiese vloot om meer as 200 van hierdie BrahMos supersoniese kruismissiele aan te skaf, is in ‘n gevorderde stadium en sal na verwagting binnekort deur die ministerie van verdediging goedgekeur word,” het ANI ‘n senior verdedigingsbeampte aangehaal.

Die finale goedkeuring van die aankoop berus by Indië se kabinetskomitee oor veiligheid, gelei deur premier Narendra Modi.

Sodra die ooreenkoms amptelik is, sal die wapens “oor ‘n lang tydperk” aan Indië gelewer word, het die Times of India berig. Dit kom nadat Indië se ministerie van verdediging verlede September ‘n ooreenkoms onderteken het om 38 BrahMos-missiele vir sy vloot te bekom.

Deur voortgesette ontwikkeling van die BrahMos oor die afgelope 20 jaar het sy trefafstand tot meer as 250 myl (400 km) van ongeveer 180 myl (290 km) toegeneem. Toetse is aan die gang om sy trefafstand verder te vergroot.

Die missiel, wat teen Mach 2.8 beweeg – amper drie keer die spoed van klank – bied ‘n presisieaanval-opsie op hoëwaarde-teikens soos oorlogskepe, of bevelsentrums en bunkers op land.

Die Indiese vloot het die missiel van ‘n skip in die Arabiese See op 5 Maart getoets – en het daarna gesê dat dit die vloot se verbintenis tot Indië se beleid van “Aatma Nirbharta”, of “selfstandige Indië”, ‘n frase wat deur Modi se regering gewild is, versterk het.

Fotokrediet: Defence IQ

Leave a Reply

error: Content is protected !!