Skip to main content

Bankaandele het Europese markte gister laer gedryf terwyl wêreldbeleggers die gevolge van die ineenstorting van Silicon Valley Bank (SVB) opgeweeg het. Die Amerikaanse lener het verlede week ineengestort en daar is beslag gelê op sy bates nadat sy aandele fel gedaal het.

Die pan-Europese Stoxx 600-indeks het om 13:00 GMT met 2,56% gedaal, met alle groot aandele wat in die rooi verhandel het. Bankaandele het met meer as 6% gedaal, met Commerzbank, BAWAG Group en Banco BPM onder die grootste verloorders. Credit Suisse het in vroeë verhandeling met 15% gedaal en UniCredit het 9% verloor, terwyl Deutsche Bank en Raiffeisen Bank albei met 7% gedaal het.

Die ineenstorting het gekom ten spyte van die nuus dat Brittanje se HSBC, wat een van die wêreld se grootste banke is en met $2,9 triljoen se bates spog, ingestem het om die Britse tak van SVB te red vir ‘n simboliese £1, en belowe om kliëntedeposito’s te beskerm as deel van die transaksie . Ná die aankondiging het HSBC se aandele met 3,5% gedaal.

“Ons sien ’n likiditeitsonttrekking – die klassieke ding wat jy sou verwag ná ’n kredietgeleentheid soos wat by SVB gebeur. Mense raak bang, verminder blootstelling aan aandele en beweeg na staatseffekte,” het Haig Bathgate, hoof van beleggings by Atomos, aan Bloomberg gesê.

Leave a Reply