Skip to main content

Die New York-gebaseerde Signature Bank is Sondag deur Amerikaanse reguleerders gesluit, wat dit die derde mislukking in die land se bankbedryf in minder as ‘n week gemaak het.

Volgens ‘n gesamentlike verklaring van die Federale Reserweraad, die Amerikaanse tesourie en die Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), is die lener “deur sy staatsbeheerraad gesluit.”

Die verklaring van die reguleerders is uitgereik om ‘n nuwe noodprogram aan te kondig om beleggers van mislukte banke te beskerm. Hulle het verduidelik dat hulle ‘n “sistemiese risiko-uitsondering” sou maak vir beide Signature en Silicon Valley Bank (SVB), ‘n tegnologie- en aanvangsgerigte lener wat verlede week gesluit is, wat die kliënte van albei banke in staat stel om volle toegang tot hul deposito’s te verkry.

“[SVB] beleggers sal vanaf Maandag, 13 Maart toegang tot al hul geld hê … Ons kondig ‘n soortgelyke sistemiese risiko-uitsondering aan vir Signature Bank … alle beleggers van hierdie instelling sal voor gesorg word. Soos met die besluit van Silicon Valley Bank, sal geen verliese deur die belastingbetaler gedra word nie,” het die reguleerders gesê en bygevoeg dat hulle die FDIC se depositoversekeringsfonds sal gebruik om alle beleggers, beide versekerde en onversekerdes, ten volle te beskerm.

Signature was ‘n groot uitlener vir die kripto-industrie. Op 31 Desember het dit $110,4 miljard in totale bates en $88,6 miljard in totale deposito’s gehad, volgens ‘n sekuriteite-verklaring. Amptenare van die staat New York het gesê die stap om die bank te sluit is gemaak “in die lig van markgebeure” in ‘n poging om bankkliënte en die finansiële stelsel te beskerm. In die nasleep van SVB se ineenstorting verlede week, het Signature ook gesien hoe sy aandele gedaal het ná deposito-uitvloei.

Die ineenstorting van Signature is die derde beduidende mislukking in die Amerikaanse bankbedryf die afgelope week. Kalifornië-gebaseerde, kripto-gefokusde Silvergate was die eerste wat verlede Woensdag sy naderende likwidasie aangekondig het, gevolg deur die SVB-inploffing Vrydag – die grootste Amerikaanse bankineenstorting sedert die finansiële krisis van 2008. Bankmislukkings het kommer oor die gesondheid van die hele VSA bankstelsel laat ontstaan, met baie ander leners wat moes toekyk hoe hul aandele daal.

Fotokrediet: © AP / Bobby Caina Calvan

Leave a Reply