Skip to main content

Russiese magte het ‘n massiewe missielaanval op die Oekraïne se militêre infrastruktuur gelewer as vergelding vir Kiëf se aanval op die Bryansk-grensstreek vroeër vandeesmaand, het die Russiese ministerie van verdediging vandag gesê. Dit het bygevoeg dat alle toegewysde teikens getref is.

In ‘n verklaring het die ministerie uiteengesit dat die aanval “hoë-presisie langafstand-lug-, see- en landgebaseerde wapens behels, insluitend die Kinzhal-hipersoniese missielstelsel.” Laasgenoemde het ‘n reikafstand van meer as 2 000 km.

“Die massiewe vergeldings-aanval” het sleutelelemente van Oekraïne se militêre infrastruktuur, verdedigingsindustriekomplekse sowel as energiefasiliteite wat tot hul bedrywighede bydra, getref. “Die missie is bereik. Alle toegewysde teikens is getref,” lui die verklaring.

Die ministerie het voortgegaan om te sê dat die spervuur aanvalshommeltuigbasisse vernietig het en die vervoer van reserwes en buitelandse wapens ontwrig het. Die aanval het ook fasiliteite gedeaktiveer wat gebruik word vir die herstel van militêre toerusting en ammunisieproduksie, het dit beweer.

Die staking het gekom nadat ‘n Oekraïense klopjag in Bryansk-streek op die Russies-Oekraïnse grens op 2 Maart twee plaaslike inwoners dood gelaat het en ‘n tienjarige seun beseer het. Russiese president Vladimir Poetin het die voorval veroordeel en dit ‘n “terreuraanval” genoem en die saboteurs as “neo-Nazi’s” bestempel.

Verantwoordelikheid is deur die Oekraïne-gebaseerde Russiese Vrywilligerskorps (RDK) aanvaar. Terwyl Oekraïense amptenare verantwoordelikheid vir die inval ontken en dit as ‘n “provokasie” deur Moskou afgemaak het, het Denis Nikitin, ‘n neo-Nazi-vegter wat by die voorval betrokke was, verlede week aan die Financial Times gesê. Volgens hom het Kiëf die klopjag “afgeteken”.

Oekraïense owerhede het vroeër die dag aanvalle op energiefasiliteite regoor die land aangemeld, met gedeeltelike kragonderbrekings wat deur verskeie stede, insluitend die hoofstad Kiëf, gevloei het. Generaal Valery Zaluzhny, die opperbevelvoerder van die Oekraïense gewapende magte, het beweer dat die jongste aanval meer as 80 missiele behels het.

Rusland het die afgelope paar weke gereelde aanvalle op Oekraïnse energie en militêre infrastruktuur uitgevoer, wat verskerp het ná ‘n dodelike vragmotorbomaanval op die strategiese Krim-brug verlede herfs. Russiese ondersoekers het gesê dat die aanval deur die Oekraïense militêre intelligensie georkestreer is, terwyl die Oekraïense president Vladimir Zelensky beweer het dat Kiëf nie die ontploffing georkestreer het nie.

Fotokrediet: Alexey Maishev

One Comment

  • Henk Barnard says:

    Ek wil net baie dankie sê v Die Waarheid. Op hierdie platform gaan jy nie media kry wat ingekleur is sodat dit sensasie uitlok nie maar jy gaan hoor hoe dinge is. Mens kan nie n stabiele fondasie bou op half waarhede nie.
    Dankie Louis en span vir jul opregtheid en openlikheid.

Leave a Reply