Skip to main content

Amerikaanse aandele het tot onvolhoubare hoogtepunte gestyg en kan binne maande met 26% ineenstort, het Morgan Stanley se topstrateeg gewaarsku.

In ‘n ontledersverslag het die bank se hoof Amerikaanse aandelestrateeg, Mike Wilson, gesê dat die huidige vlak van voorraadwaardasies vergelyk kan word met die “doodsone”, ‘n term in bergklim wat ‘n hoogte beskryf wat so hoog is dat klimmers nie genoeg suurstof het om asem te haal nie.

“Baie sterftes in bergklim op hoë hoogte is veroorsaak deur die doodsone, hetsy direk deur verlies van lewensbelangrike funksies, of indirek deur verkeerde besluite wat geneem is onder stres of fisiese verswakking wat tot ongelukke lei,” het Wilson geskryf.

“Dit is ‘n perfekte analogie vir waar aandelebeleggers hulself vandag bevind, en eerlikwaar, waar hulle baie keer oor die afgelope dekade was,” het hy bygevoeg.

Die metafoor dui op die buitensporige vlakke waartoe aandeelpryse sedert begin vanjaar geklim het. Wilson het gesuggereer dat die S&P 500 binne maande tot 3 000 punte kan tuimel, ongeveer 26% laer as huidige vlakke, en gesê dat “dit tyd is om terug te keer na die basiskamp voor die volgende gids in verdienste verlaag.”

Die grimmige voorspelling volg op wat baie ontleders die slegste jaar vir die aandelemark sedert die 2008 finansiële krisis genoem het. Al drie indekse het in 2022 getuimel met die Dow Jones Industrial Average wat die jaar met 8,8% afgesluit het, terwyl die S&P 500 met 19,4% gedaal het en die Nasdaq Composite met 33,1% gedaal het.

“Die beermark-oplewing wat in Oktober begin het van redelike pryse en lae verwagtinge, het verander in ‘n spekulatiewe waansin gebaseer op ‘n Fed-verandering/spilpunt wat nie gebeur nie,” lui Wilson se jongste skrywe.

Die strateeg het herhaaldelik gewaarsku dat die markoplewing nie sal duur nie, aangesien hy verwag dat inflasie erger sal wees as wat baie ander ekonome voorspel het, wat die Amerikaanse Federale Reserweraad dwing om koerse te verhoog om stygende pryse onder beheer te bring.

Leave a Reply

error: Content is protected !!