Skip to main content

Zander Tyler, met die verhoognaam Jack Parow, is op 22 Februarie 1982 in Parow, Kaapstad gebore. Hy is een van die gewildste Afrikaanse hip hop-kunstenaars in Suid-Afrika. Sy deurbraak-enkelsnit was die liedjie “Cooler as Ekke” aan die einde van 2009, en hy het sedertdien vier ateljee-albums vrygestel getiteld “Jack Parow” in 2009; “Eksie Ou” in 2011; “Nag Van Die Lang Pette” in 2014, en laastens “Dis Hoe Ons Rol” in 2016.

Sy tweede album “Eksie Ou” is vrygestel deur sy eie etiket Parowphernalia, en sluit die treffer-enkelsnitte “Hosh Tokolosh” en “Hard Partyjie Hou” in.

Theunis Engelbrecht het ‘n biografie oor Jack Parow se lewe geskryf met die titel “Die Ou Met die Snor by die Bar”.

Jack Parow het ook ‘n televisiereeks genaamd “Dis Hoe Ons Rol” vervaardig wat op die plaaslike televisiekanaal KykNet uitgesaai is.

Hy het ook sy eie brandewyn, genaamd “Parow Brandy” vervaardig.

Afgesien van musiek, het Jack Parow in ‘n paar plaaslike rolprente, soos Schuks! Jou land het jou nodig; Babalas; en Welcome To Parowdise verskyn. Hy het ook al dikwels met ander Afrikaanse kunstenaars saamgewerk.

Foto uit Jack Parowdise

Leave a Reply

error: Content is protected !!