Skip to main content

Die VSA het nie genoeg ammunisie of die industriële kapasiteit om dit aan te vul vir ‘n groot militêre konfrontasie met China nie, het ‘n Amerikaanse dinkskrum gewaarsku, met verwysing na ‘n reeks oorlogsimulasies wat hy onlangs uitgevoer het.

Die Sentrum vir Strategiese en Internasionale Studies (CSIS), wat die simulasie uitgevoer het, het die Pentagon aangemoedig om wapens – en materiaal om dit te vervaardig – op te gaar asook vervaardigers aan te spoor om nuwe fasiliteite te bou deur beter terme aan hulle te bied.

Die CSIS, ‘n niewinsorganisasie wat groot verdedigingskontrakteurs onder sy skenkers het, soos Lockheed Martin, Boeing en General Dynamics, het die stand van die Amerikaanse verdedigingsindustrie gekritiseer as onvoldoende vir “vandag se mededingende omgewing.”

Die produksiebasis kan nie ‘n uitgerekte, hoë-intensiteit konflik volhou nie, lui die verslag wat Maandag vrygestel is. Die land se voorraad van sekere wapens in die simulasie het opgeraak omdat dit na die Oekraïne gestuur is. Dit sluit in Javelin- en Stinger-missiele, 155 mm howitzers en teenartillerie-radars.

In ‘n moontlike konflik met China oor Taiwan, wat volgens CSIS op kort kennisgewing kan uitbreek, kan hierdie scenario herhaal word.

“In byna twee dosyn [vorige] herhalings van ‘n CSIS-oorlogsimulasie wat ‘n oorlog tussen die VSA en China in die Straat van Taiwan ondersoek het, het die Verenigde State gewoonlik meer as 5 000 langafstandmissiele in drie weke van konflik gebruik: 4 000 JASSM’e, 450 LRASM’e, 400 Harpoene, en 400 Tomahawk-landaanvalmissiele (TLAMs),” lui die verslag.

Die dinkskrum het voorspel dat LRASM’s, (Long Range Anti-Ship Missiles) van besondere belang sou wees in die geval dat die Chinese vloot ‘n blokkade van die selfregerende eiland sou oplê.

Die VSA het sy voorraad van daardie wapens in die eerste week in elke herhaling van die gemodelleerde konflik opgebruik, het CSIS genoem en bygevoeg dat die wapen se produksietyd twee jaar is.

Die verslag het ‘n aantal onderliggende swakhede geïdentifiseer, insluitend die Pentagon se status as ‘n enigste koper van wapens, en sy aankoopreëls, wat “doeltreffendheid en kostebeheer bo spoed en kapasiteit” prioritiseer.

Vervaardigers trek nie voordeel uit die voorspelbare vraag na ammunisie nie, iets wat byvoorbeeld deur meerjarige kontrakte voorsien kan word, het die verslag verduidelik. Vir vervaardigers om dus ernstig in kapitaal en personeel te belê “is nie vir hulle ‘n gesonde sakebesluit” nie.

Die Amerikaanse regulasies vir wapenuitvoer beteken dat, om dit deur die regte kanale te doen, etlike maande, selfs jare kan duur. Sommige gevorderde wapens wat deur China en Rusland aangebied word, kry ‘n mededingende voordeel as gevolg hiervan, en as gevolg van hul laer pryse, het die verslag beweer.

Leave a Reply

error: Content is protected !!