Skip to main content

China het baie meer Covid-19-sterftes as ooit tevore bevestig, en berig dat byna 60,000 mense die afgelope vyf weke aan die virus gesterf het. Beijing het erken dat die nuwe dodetal waarskynlik meer kan wees.

Daar was 59 938 sterftes wat verband hou met Covid in China van 8 Desember tot 12 Januarie, het die Nasionale Gesondheidskommissie (NHC) Saterdag aangekondig. Van die totaal het 5 503 mense gesterf aan asemhalingsversaking, wat direk deur die virus veroorsaak is, terwyl 54 435 beswyk het terwyl hulle aan Covid-19 en onderliggende kwale gely het. Al die gerapporteerde sterftes het in hospitale voorgekom, wat beteken dat die syfers nie moontlik beduidende getalle mense insluit wat tuis of elders gesterf het nie.

Voor die jongste aankondiging vanaf Beijing het die WGO China se kumulatiewe Covid-19-sterftes vasgepen op 33,698, of net een per 322 infeksies. Die nuwe syfers sou die dodetal tot 93,636 opstoot. Ter vergelyking het die VSA, wat minder as een vierde soveel mense as China het, byna 1,09 miljoen Covid-19-sterftes aangemeld.

Leave a Reply