Skip to main content

China se nuwe minister van buitelandse sake, Qin Gang, is op pad na vyf Afrika-lande, het die ministerie van buitelandse sake aangekondig. Gang is op 30 Desember as China se minister van buitelandse sake aangestel, wat Wang Yi vervang wat in Oktober tot die politieke buro van die regerende Kommunistiese Party bevorder is.

In ‘n verklaring wat deur die Chinese ministerie van buitelandse sake gepubliseer is, het Wenbin gesê die rede vir die besoek aan Afrika “is om die omvattende strategiese en samewerkende vennootskap tussen China en Afrika te verdiep en vriendelike samewerking tussen China en Afrika te bevorder”.

Gang sal Ethiopië, Gaboen, Angola, Benin, Egipte, die Afrika-unie-hoofkwartier en die Liga van Arabiese State-hoofkwartiere op uitnodiging van 9 tot 16 Januarie 2023 besoek.

Leave a Reply

error: Content is protected !!