Skip to main content

Novak Djokovic het Sondag vroeg sy eerste enkelspeltitel van die jaar verower toe hy ‘n kampioenskappunt teen die Amerikaner Sebastian Korda oorleef het om sy 92ste toervlakkroon by die Adelaide International te wen.

Maar die Serwiër, ‘n warm gunsteling wat vir vandeesmaand se Australiese Ope inskryf, het dit beslis nie maklik gehad nie. Hy was op die rand van ‘n nederlaag in die tweede stel om uiteindelik die oorwinning met 6-7(8), 7-6(3), 6-4 te behaal in ‘n reuse-wedstryd wat meer as drie uur gedien het.

Djokovic, wat moontlik die gevolge van ‘n besering aan sy linkerbeen, wat hom ook tydens Saterdag se halfeindstryd teen Daniil Medvedef van Rusland gepla het ervaar het, het agterna Korda se doeltreffendheid van die basislyn af geprys. Dit blyk dat die Amerikaner se wedstrydplan oënskynlik ontwerp is om die Serwiër se beweeglikheid oor afstand te toets.

Korda se vreeslose spel het inderdaad byna die grootste oorwinning van sy loopbaan op 5-6 in die tweede stel gelewer. Selfs nadat hy ‘n vastrapplek van 30-40 gekry het, kon hy egter nie vir Djokovic van stryk af bring nie. Dit het veroorsaak dat Djokovic uiteindelik sy pad deur ‘n valbylpot en na ‘n opwindende derde stel oop baklei het.

Met momentum aan sy kant, het Djokovic enige verdere aanslae weerstaan en Korda se afslaan op 5-4 in die beslisser gebreek, wat die Amerikaner se weerstand beëindig het.

“Ongelooflike toernooi, ongelooflike poging vandag,” het Djokovic agterna gesê.

“Ek sou waarskynlik sê dat jy vandag nader aan ‘n oorwinning was as ek,” het hy bygevoeg en sy teenstander toegespreek.

Djokovic is nou gelykop met sy ou mededinger Rafael Nadal vir die meeste mans-enkelspeltitels van die Ope-era met 92 ná hierdie sege. Hulle is ‘n kortkop agter Ivan Lendl (met 94), en sterk op pad om Roger Federer (103) en Jimmy Connors (109) te probeer inhaal.

Sou hy vandeesmaand ’n tiende Australiese Ope-oorwinning behaal, sal hy gelykop staan met Nadal vir die meeste Grand Slam-oorwinnings met 22.

Leave a Reply