Skip to main content

Beijing het belowe om teenmaatreëls te tref nadat die VSA en ander lande hul Covid-19-reëls verskerp het vir diegene wat uit China reis. Die nuwe beperkings volg op die land se besluit om sy eie gesondheidsbeleid tuis te vergemaklik.

Gevra oor die pandemie-maatreëls tydens ‘n Dinsdag-persinligtingsessie, het Mao Ning, woordvoerder van die ministerie van Buitelandse Sake, opgemerk dat hoewel baie lande “warm” op China se verslapte Covid-reëls gereageer het, het ander gereageer met “buitensporige” en “onaanvaarbare” beperkings.

“Ons is gereed om kommunikasie met die res van die internasionale gemeenskap te versterk en saam te werk om oor Covid te seëvier. Intussen glo ons nie dat die toegangsbeperkingsmaatreëls wat sommige lande teen China getref het, wetenskaplik gegrond is nie,” het sy gesê. “Ons verwerp die gebruik van Covid-maatreëls vir politieke doeleindes ten sterkste en sal ooreenstemmende maatreëls tref in reaksie op verskillende situasies gebaseer op die beginsel van wederkerigheid.”

Australië het Sondag een van die jongste lande geword wat nuwe maatreëls teen reisigers uit China aangeneem het. Hul vereis negatiewe Covid-19-toetse wat binne 48 uur voor hul vertrek, wat op 5 Januarie begin, gedoen is.

Ander lande, soos die VSA, Italië, Frankryk en Brittanje, het die afgelope dae soortgelyke reëls ingestel, terwyl die EU se Europese Kommissie gesê het dat ‘n “oorweldigende meerderheid” van die blok se 27 lede dit graag wil volg. Toets- en kwarantynvereistes is ook elders in Asië ingestel, insluitend Japan, Indië en Maleisië.

One Comment

Leave a Reply