Skip to main content

Angola, die hulpbronryke Afrika-nasie, het ‘n beroep op Russiese ondernemings gedoen om in die land se ekonomie te belê, met volle diplomatieke steun vir nuwe inisiatiewe.

In gesprek met die RIA Novosti-nuusagentskap, het die Angolese ambassadeur in Moskou, Augusto da Silva Cunha, gesê dat Rusland se sake-teenwoordigheid in die land tot dusver beskeie was. Sedert die konflik in die Oekraïne begin het, het Westerse belangstelling in Angola se hulpbronne egter toegeneem, veral in die land se olie- en gasneerslae.

“Ons wil Russiese sakemanne motiveer om voordeel te trek uit Angola se openheid vir buitelandse beleggings. Ons wil hê hulle moet deelneem aan verskeie projekte om die land se ekonomie te ontwikkel, en om ook geld te verdien,” het die ambassadeur gesê.

In ‘n vroeëre onderhoud met RIA Novosti het Cunha gesê Russiese besighede het tot dusver meestal in Angola se diamantbedryf en sy banksektor belê, maar daar is ook projekte wat in die landbou-, vervoer- en nywerheidsektore ontwikkel word.

Angola is ‘n lid van die Organisasie van Petroleumuitvoerlande (OPEC) en is die tweede grootste olieprodusent in Afrika. Dit het ook groot aardgasreserwes. Die nasie het in 1975 onafhanklikheid van Portugal verkry.

One Comment

Leave a Reply

error: Content is protected !!