Skip to main content

George Santos, wat verlede maand geskiedenis gemaak het toe hy ‘n mededingende New Yorkse setel verower het om die eerste openlik gay Republikeinse lid van die Amerikaanse Huis van Verteenwoordigers te word, het na bewering sy lewensverhaal opgemaak, volgens die New York Times, wat Maandag in die kongreslid se verlede gaan grou het.

Santos het homself voorgehou as die “volle beliggaming van die Amerikaanse droom”, ‘n tweedegenerasie Brasiliaanse immigrant, voormalige Wall Street-bankier en eiendomsbelegger wat diere in sy vrye tyd gered het. Die Times kon egter nie eers as sy universiteitsgraad verifieer nie – wat nog te sê van sy werk-cv, liefdadigheidswerke, sy familie-eiendomsryk, of selfs sy huisadres.

Die Times het bevind dat terwyl hy glo finansies aan Baruch College studeer het, toon Brasiliaanse hofrekords dat Santos vervolg word omdat hy na bewering die tjekboek gesteel het van ‘n man na wie sy ma versorg het. Citigroup en Goldman Sachs kon geen rekord vind van Santos wat vir hulle gewerk het nie. Santos het ook beweer dat hy ‘n eiendommagnaat is wat 13 eiendomme besit en uitverhuur, maar geen rekords bestaan van sy eiendom in New York of Long Island nie. Hy is egter twee keer, in 2015 en 2017, uit woonstelle in Queens geskop.

Selfs Santos se diereredding-“liefdadigheid”, Friends of Pets United, was nie as ‘n niewinsorganisasie geregistreer nie, en ‘n dierereddingsgroep in New Jersey wat met hom saamgewerk het vir ‘n fondsinsameling, het aan die Times gesê hulle het nooit hul deel van die geld ontvang nie.

Santos het wel gewerk vir Harbour City Capital, ‘n beleggingsmaatskappy wat daarvan aangekla is dat dit ‘n Ponzi-skema van $17 miljoen bestuur het, hoewel hy daarop aandring dat hy weg is voordat klagte ingedien is. Terwyl hy meer as $1 miljoen se verdienste en dividende gelys het van ‘n maatskappy wat hy gestig het op grond van veldtog se finansiële openbaarmakings, is die skaars openbare inligting oor die firma self-teenstrydig. Toe die Times probeer het om die kongreslid te ondervra oor die gate in sy storie by die adres waar hy geregistreer is om te stem, het die individu wat die deur geantwoord het, beweer dat hy hom nie ken nie.

Dit bly onduidelik waarom die Demokratiese Party nie basiese opposisienavorsing gedoen het oor Santos, ‘n vokale Trump-bondgenoot wat die egtheid van die 2020-verkiesingsuitslae bevraagteken het en teen aborsieregte gekant was nie. Santos het onbestrede as ‘n Republikein gestaan in die verkiesing.

Santos se veldtogleiers het Maandag saam met sy prokureur, Joseph Murray, op die bewerings gereageer, en gesê dit is “geen verrassing dat Santos, verkose Kongreslid, vyande by die New York Times het wat probeer om sy goeie naam met hierdie lasterlike bewerings te smeer nie.”

Leave a Reply