Skip to main content

Moskou het ‘n heffing van 35% ingestel op goedere wat ingevoer word van nasies wat Rusland se ekonomiese belange skend, volgens ‘n resolusie wat laat Vrydag deur die Ministerie van Nywerheid en Handel gepubliseer is.

Die maatreël, wat tot 31 Desember 2023 geldig is, is gerig op persoonlike versorgingsprodukte en skoonmaakmiddels wat uit die VSA, die Verenigde Koninkryk, Kanada, Australië en Pole ingevoer word. Dit sluit in sjampoe, haarprodukte, tandepasta, skeerroom en deodorante.

Die 35%-belasting is ook van toepassing op burgerlike wapens en ammunisie, insluitend enkelloop-vuurwapens, sport- en jaggewere, toerusting vir die lansering van reddingsfakkels, gewere wat leë patrone afvuur, asook koeëls vir pneumatiese wapens.

Die ministerie het beklemtoon dat al die gelyste produkte alternatiewe het wat in Rusland vervaardig word.

Leave a Reply

error: Content is protected !!