Skip to main content

Minstens een persoon is vanoggend dood in ‘n groot brand by ‘n winkelsentrum net buite Moskou, volgens ‘n top-brandbestrydingsbeampte. Die inferno het oor sowat 7 000 vierkante meter versprei voordat redders daarin geslaag het om dit in bedwang te kry en skade aan nabygeleë geboue te voorkom.

Die brand het uitgebreek by die kleinhandelaar OBI, geleë in die Mega Khimki-winkelkompleks in Moskou-streek, aan die noordelike buitewyke van die Russiese hoofstad. Die sterfte is aan die media bevestig deur Sergey Poletykin, wat aan die hoof staan van die streekstak van die Ministerie van Noodgevalle. Die slagoffer het glo as veiligheidswag by die winkelsentrum gewerk.

Brandalarms het omstreeks 06:00 Moskou-tyd (03:00 GMT) afgegaan, volgens redders. Alhoewel dit aanvanklik relatief klein was, het die brand vinnig versprei nadat dit ‘n groot ontploffing veroorsaak het, wat deur getuies verfilm is.

OBI verkoop huisopknappingsartikels, insluitend hoogs vlambare verf en vernis, wat by ‘n pakhuis op die eiendom gestoor is.

Foto’s met erkenning aan Mash

Leave a Reply