Skip to main content

Die olieprys het aanhou daal en het gister vir die eerste keer sedert vroeg in Januarie op onder $80 per vat gestaan. Ekonome skryf die daling toe aan onsekerheid oor aanvraag te midde van ‘n wêreldwye ekonomiese afname.

Teen 14:40 GMT gister het die Brent-maatstaf verhandel teen $79,86 per vat, terwyl Amerikaanse Wes-Texas Intermediate (WTI)-ruolie op sowat $74,56 was.

Volgens kenners, aangehaal deur OilPrice, het sanksies wat deur die Weste op Russiese olie ingestel is, min impak op pryse gehad, anders as die wêreldwye ekonomiese afname wat veroorsaak is deur die energiekrisis en resessievoorspellings deur die wêreld se top-ekonomieë.

Saam het hierdie faktore vanjaar se winste uitgewis, wat pryse in die lente tot bo $100 per vat laat styg het, het ontleders gesê. Die gaping tussen die hoogste en laagste transaksies in oliepryse het volgens berigte vanjaar $62 bereik en was die grootste wat in een jaar sedert die finansiële ineenstorting in 2008 aangeteken is.

“Ons kan na $60 per vat WTI kyk soos dinge verloop. Ek dink $80’e gaan die nuwe hoogtepunt wees, en ek sal baie verbaas wees om enigiets hoër as dit te sien,” het senior markstrateeg by RJO Futures, Eli Tesfaye aan Reuters gesê.

Leave a Reply