Skip to main content

Agt-en-twintig passasiers aan boord van ‘n vliegtuig van Casablanca op pad na Istanbul het op vlug geslaan nadat ‘n gefaseerde noodgeval die tuig gedwing het om ‘n noodlanding in Barcelona te maak. Plaaslike polisie het ‘n soektog van stapel gestuur na die vlugtelinge, van wie die meeste glo migrante is.

Die vliegtuig het Woensdag by die El Prat-lughawe in Barcelona geland, het Spaanse amptenare gesê en bygevoeg dat die noodgeval veroorsaak is deur ‘n swanger vrou wat gemaak het of sy in kraam gegaan het. Sy is later na ‘n hospitaal geneem, waar dokters bevind het sy is nie in kraam nie.

Die groep het glo uit die vliegtuig gespring die oomblik wat dit geland het en van die lughawe gevlug. Na ‘n soektog deur die polisie is die helfte van die passasiers egter gevind en aangehou, insluitend die swanger vrou, hoewel 14 steeds vermis word.

Daar word vermoed dat hulle beplan het om die land onwettig binne te kom.

Leave a Reply