Skip to main content

Die ekonomie soos dit vandag daar uitsien is die “grootste borrel in die wêreldgeskiedenis,” het die bekende skrywer en ekonoom Robert Kiyosaki gewaarsku. Die mede-outeur van die topverkoper boek oor persoonlike finansies Rich Dad, Poor Dad, het beleggers aangemoedig om met hul papierbates “weg te doen”.

Vanjaar het vir die meeste beleggers min vreugde gebring aangesien finansiële markte aan hoë wisselvalligheid blootgestel was, met aandele en effekte wat getuimel het en selfs breë maatstaf-beursverhandelde fondse (ETF’s) wat diep in die rooi gegaan het.

Terwyl ‘n magdom finansiële bates in prys gedaal het te midde van die huidige markafswaai, het sommige beleggers tot riskante strategieë gebruik gemaak met die hoop op ‘n potensiële beloning. Kiyosaki glo egter dat die ergste nog moet kom en waarsku mense om nie aan sulke versoekings toe te gee nie.

Die skrywer het die raad gegee om “aan jou geld vas te hou” en sy eie strategie gedeel. “Baie van julle weet ek belê nie in aandele, effekte, ETS of MF’s nie. Moet asseblief nie luister na wat ek volgende gaan sê nie: Ek sou van papierbates afstand doen,” het hy gesê en bygevoeg dat die wêreldekonomie “nie ’n mark is nie.”

In plaas daarvan stel hy voor om na edelmetale te kyk as ‘n verskansing teen markturbulensie en inflasie, met die argument dat hul waarde meer stabiel is, hoewel nie heeltemal immuun teen ekonomiese onsekerheid nie.

“Ek koop nie goud omdat ek van goud hou nie, ek koop goud omdat ek nie die Fed vertrou nie,” het Kiyosaki verlede jaar in ‘n onderhoud gesê. Onder ander maniere om in goud en silwer te belê, verkies hy om die metale direk in “regte goue of silwer munte” te koop en nie in ETF’s nie.

Leave a Reply

error: Content is protected !!