Skip to main content

Breinskyfies vir verlamdes dalk op die kaarte

Elon Musk het beweer dat ‘n draadlose skyfie wat deur sy maatskappy Neuralink ontwikkel is, binne ses maande met menslike kliniese toetse kan begin. Die wêreld se rykste man het ook gesê dat die biotegnologie-onderneming “vol vertroue” is dat hul toestel beweging kan herstel in diegene wat aan verlamming ly.

Musk het Woensdag tydens ‘n “wys en vertel”-geleentheid in die maatskappy se hoofkwartier in Kalifornië gepraat en ‘n brein-rekenaar-artikulasie, wat lyk soos ‘n stapel munte met honderde dun drade en bedoel is om deur ‘n chirurgiese robot in mense ingeplant te word, gewys.

So ‘n toestel kan potensieel die liggaam se funksionaliteit herstel vir diegene wat ‘n gebreekte ruggraat het, of visie bring na mense wat nog nooit gesien het nie, het Musk beweer.

Volgens die miljardêr, wat ook pas uitvoerende hoof van Twitter geword het, het die maatskappy die meeste van sy papierwerk by die Amerikaanse voedsel- en dwelmadministrasie (FDA) ingedien, wat onder meer die veiligheid van mediese toestelle verseker.

“Ons dink waarskynlik oor ongeveer ses maande behoort ons ons eerste Neuralink in ‘n mens te kan plant,” het hy gesê, en bygevoeg dat die maatskappy “uiters versigtig” wil wees wanneer dit by sulke delikate pogings kom.

Leave a Reply

error: Content is protected !!