Skip to main content

Facebook se moedermaatskappy Meta het die ontdekking erken van verskeie groepe vals rekeninge en blaaie wat vermoedelik gekoppel is aan individue “wat verband hou met die Amerikaanse weermag”, volgens die maatskappy se jongste verslag oor teenstanders wat hierdie week gepubliseer is.

“Hoewel die mense agter hierdie operasie probeer het om hul identiteite en koördinasie te verberg, het ons ondersoeke skakels gevind na individue wat met die Amerikaanse weermag geassosieer word,” het die maatskappy Dinsdag in ‘n blogpos gesê.

Die invloedveldtog is vroeër vanjaar ontdek en Meta het altesaam 39 Facebook- en 26 Instagram-rekeninge, sowel as 16 blaaie en twee groepe verwyder, almal weens die oortreding van die maatskappy se beleid teen “gekoördineerde onoutentieke gedrag”.

Die sosiale media-reus het erken dat die grootskaalse operasie verder as daardie etlike dosyn rekeninge en oor baie ander internetplatforms gestrek het, insluitend Twitter, YouTube en Telegram – sowel as groot Russiese sosiale netwerke VKontakte en Odnoklassniki.

Meta se verslag staaf ‘n skokkende ondersoek deur Washington Post wat aan die lig gebring het dat die Pentagon sodoende gedwing is om inligting bloot te lê wat bewys dat dit “klandestiene inligtingsoorlogvoering toepas” nadat ‘n verskeidenheid sosiale media-rekeninge deur sy beamptes gebruik is om buitelandse gehore te teiken in uitgebreide sielkundige oorlogvoeringspogings.

Die verwydering van die invloedsnetwerk is aanvanklik uitgelig deur navorsers by Graphika en die Stanford Internet Observatory, wat in Augustus ‘n verslag gepubliseer het oor aanlynnetwerke wat na bewering “pro-Westerse”, anti-Rusland en ander verpolitiseerde narratiewe bevorder.

Leave a Reply

error: Content is protected !!