Skip to main content

Rusland het vir die eerste keer Indië se grootste kunsmisverskaffer geword, het Reuters Maandag berig, met verwysing na ‘n regeringsamptenaar wat gesê het Russiese uitvoerders bied “billike pryse”.

Russiese uitvoerders het glo ‘n 21%-aandeel van die Indiese kunsmismark in die eerste helfte van die 2022/23 boekjaar opgeraap en China, voorheen Indië se grootste verskaffer, verbygesteek.

Russiese uitvoere het glo met 371% gestyg tot ‘n rekord van 2,15 miljoen ton van April tot Oktober. In geldelike terme het Indië se invoere oor hierdie tydperk met 765% toegeneem tot $1,6 miljard.

“Indië het gesukkel om kunsmis teen billike pryse te verkry nadat ‘n konflik tussen Rusland en die Oekraïne toegeneem het. Russiese voorrade was betyds afgelewer en teen billike pryse verskaf. Dit het ons gehelp om moontlike skaarste te vermy,” het die bron aan die agentskap gesê.

Die naamlose amptenaar het gesê dat Indië afslag van meer as $70 per ton ontvang het. Hy het bygevoeg dat Rusland nou ‘n groot koper het wat die Europese nasies, wat ‘n boikot op Russiese voorrade geplaas het, kan vervang.

Wêreldpryse vir kunsmis het in Maart gestyg nadat die VSA, die EU en geallieerde state, sanksies teen kunsmisvoorrade uit Rusland en Wit-Rusland ingestel het. Terwyl Westerse lande sedertdien die verbod teruggetrek het, het Rusland nuwe markte, meestal in Asië, vir sy uitvoer gevind.

Leave a Reply