Skip to main content

Nuwe Twitter-eienaar Elon Musk het Saterdag die voormalige Amerikaanse president Donald Trump se lewenslange verbod van die platform omgekeer.

“Die mense het gepraat. Trump sal heraangestel word,” het Musk getwiet. Hy het bygevoeg “Vox populi, vox Dei,” ‘n Latynse frase wat beteken “die stem van die mense is die stem van God.”

Die SpaceX en Tesla se uitvoerende hoof het Vrydag ‘n Twitter-peiling geloods en gevra of Trump se rekening herstel moet word. Uit meer as 15 miljoen gebruikers wat deelgeneem het, het 51,8% ‘ja’ gestem en 48,2% het ‘nee’ gestem.

Trump het op Truth Social, die platform wat hy geskep het ná sy Twitter-verbod, geplaas dat hy nie na Twitter sal terugkeer nie.

“Stem nou met positiwiteit, maar moenie bekommerd wees nie, ons gaan nêrens heen nie. Truth Social is spesiaal!” hy het geskryf.

Twitter, saam met Facebook, Instagram en Snapchat, het Trump verwyder kort nadat sy ondersteuners die Capitol-gebou in Washington, DC op 6 Januarie 2021 bestorm en kortstondig oorrompel het in ‘n poging om die Kongres te keer om Joe Biden se verkiesingsoorwinning te sertifiseer. Twitter het destyds gesê Trump, wat beweer het die verkiesing is van hom gesteel, stook geweld met sy plasings aan.

Die nuus van Trump se heraanstelling op Twitter het gekom dae nadat hy formeel aangekondig het dat hy in 2024 herverkiesbaar sou wees.

Musk het Vrydag verskeie hoëprofiel-rekeninge herstel, insluitend die sielkundige en skrywer Jordan Peterson, die komediant Kathy Griffin en die satiriese webwerf The Babylon Bee. Die Amerikaanse uitsaaier CBS News het op dieselfde dag aangekondig dat hy ophou om Twitter te gebruik, met verwysing na “onsekerheid” oor die platform se beleid onder Musk.

Leave a Reply

error: Content is protected !!