Skip to main content

Die wêreld huiwer vanjaar op die rand van ‘n groot silwervoorraadtekort, het die Silver Institute, ‘n Amerikaanse agentskap wat die metaal monitor, in sy jongste verslag gesê.

Die wêreldwye aanvraag na silwer deur industriële verbruikers, vervaardigers van juweliersware en huisware en kleinhandelbeleggers sal na verwagting met ‘n rekord 16% styg teenoor verlede jaar. Die nuwe rekord sal 1,21 miljard onse teen die einde van 2022 wees, volgens die gepubliseerde verslag op die agentskap se amptelike webwerf.

Gevolglik staar die silwermark ‘n meerjarige tekort van 194 miljoen onse van die metaal in die gesig, vier keer die vlak wat in 2021 gesien is (48 miljoen onse). Silwervoorraad wat in Londen en New York gestoor word en wat deur COMEX en die London Bullion Market Association (LBMA) dopgehou word, was tot dusver vanjaar reeds sowat 370 miljoen onse, of 25%, te min, lui die verslag.

Die agentskap dui aan dat een van die groot drywers van die styging in silweraanvraag die toename in verbruik deur motorvervaardigers is, wat toeneem namate meer elektronika in voertuie gebruik word. Die wye aanvaarding van 5G-tegnologieë en die wêreldwye strewe na groen energie beïnvloed ook die aanvraag. Vervaardigers van sonpanele gaar dus toenemend die metaal op. Laastens het die vraag na silwer in Indië vanjaar byna verdubbel namate verbruikers voordeel getrek het uit lae pryse om voorraad aan te vul wat in 2020 en 2021 afgeneem het.

Silwerpryse het vanjaar sowat 10% gedaal tot $21 per ons, hoofsaaklik as gevolg van beleggers wat die metaal verkoop het in reaksie op die versterking van die Amerikaanse dollar en die styging in Amerikaanse effekte-opbrengste.

Leave a Reply