Skip to main content

Rusland het sanksies op Ierse regeringsministers en tientalle ander amptenare ingestel oor Dublin se “anti-Russiese” politieke koers, het die ministerie van buitelandse sake eergister in ‘n verklaring gesê.

Altesaam 52 Ierse amptenare, insluitend premier Micheal Martin, adjunkpremier Leo Varadkar, sowel as die ministers van buitelandse sake, justisie en finansies, het hul weg op die swartlys gevind, lui die verklaring. Sommige parlementslede, insluitend die voorsitter van die Ierse parlement se Laerhuis, Sean O Fearghail, is ook op die lys geplaas.

Ierland voer “‘n aggressiewe anti-Russiese propagandistiese veldtog,” wat op bevel van Brussel optree, lui die verklaring van die ministerie van buitelandse sake. Dublin het ook besluit om “bilaterale samewerking teen sy eie belange af te skaal,” het die ministerie opgemerk en bygevoeg dat Moskou gelei sal word deur Dublin se optrede in bilaterale betrekkinge.

Martin het teruggekap deur Moskou se besluit deel te noem van “‘n breër propaganda-oorlog … wat deur Rusland gevoer word.”

“Ek dink nie ek is al ooit tevore gestraf nie,” het die premier gesê en bygevoeg dat ‘koel koppe’ nodig is in ‘n situasie soos hierdie.

Ierland, ’n lid van die EU, het by die Westerse sanksies aangesluit wat Rusland opgelê is oor sy militêre operasie in die Oekraïne. In Maart het ‘n man met ‘n vragmotor deur die voorhek van die Russiese ambassade in Dublin gejaag.

Leave a Reply

error: Content is protected !!