Skip to main content

‘n Tipiese Engelse ontbyt het byna 20% duurder geword, aangesien die koste van basiese bestanddele skerp gestyg het te midde van die hoogste inflasie in meer as 40 jaar, het Bloomberg gister berig.

Volgens die afsetpunt se maandelikse Ontbytindeks het melkpryse in Brittanje met 51% gestyg en botter het met 31% gestyg, wat minder welgestelde gesinne na die rand van voedselarmoede gedruk het.

Die indeks ontleed data van Brittanje se Kantoor vir Nasionale Statistiek (ONS) oor stapelvoedsel wat tradisioneel vir die maak van ontbyt gebruik word – eiers, melk, wors, spek, brood, botter, tamaties, sampioene, tee en koffie. Die maatstaf wys hoe toenemende inflasie duisende huishoudings tref wat sukkel om vir basiese produkte te betaal.

“Supermarkte is gedwing om insetkosteprysverhogings deur te gee aan kliënte wat reeds onder druk is,” het die bedryfsleier vir verbruikersmarkte by PricewaterhouseCoopers, Lisa Hooker, gesê en bygevoeg dat daar besonder groot stygings in die prys van brood was.

Die gemiddelde prys van ‘n volledige Engelse ontbyt het met 19,5% gestyg vanaf ‘n jaar gelede – £32,98 ($39,23) vergeleke met £28,42 ($33,73) – het Bloomberg berig, met verwysing na die jongste ONS-data.

Leave a Reply