Skip to main content

Rusland het geen aanvalle op teikens naby die Pools-Oekraïnse grens uitgevoer nie, het die ministerie van verdediging in Moskou gister gesê na aanleiding van berigte van ‘n missiel wat die dorpie Przewodow getref het en twee burgerlikes se dood veroorsaak het.

Sommige Westerse media en politici het beweer dat Rusland verantwoordelik is vir die voorval. Geen bewyse is egter verskaf om sulke bewerings te ondersteun nie.

Missielfragmente, waarvan foto’s deur Poolse media op die toneel gepubliseer is, “het niks met Russiese wapens te doen nie,” het die Russiese ministerie van verdediging gesê.

Uitsprake deur die Poolse media en amptenare oor die beweerde ‘Russiese’ missiele wat in die gebied van die dorpie Przewodow beland het, is “‘n doelbewuste provokasie om die situasie te eskaleer,” het die Russiese weermag bygevoeg.

Pole het Dinsdagaand ‘n noodvergadering van sy nasionale veiligheidsraad belê, ná berigte dat minstens twee burgerlikes dood is toe een of meer missiele die dorpie in die Lublin-streek, net oorkant die grens met Oekraïne, getref het.

Terwyl die AP berig het dat Russiese missiele Pole se grens oorgesteek het, met verwysing na ‘n naamlose “senior Amerikaanse intelligensiebeampte”, het die Pentagon geweier om die bewering te staaf.

“Ek kan vir julle sê dat ons op die oomblik geen inligting het om daardie verslae te staaf nie en ons ondersoek dit verder,” het Brigadier-generaal Patrick Ryder van die lugmag aan verslaggewers gesê toe hy oor die Przewodow-voorval gevra is.

Piotr Mueller, woordvoerder van die Poolse regering, het ‘n beroep op die media en die publiek gedoen om “nie onbevestigde inligting te publiseer nie.”

One Comment

Leave a Reply