Skip to main content

Londen is nie meer die tuiste van Europa se grootste aandelemark nie nadat Parys Maandag die vaandel oorgeneem het, volgens Bloomberg. Laasgenoemde erken die sterk prestasie van luukse handelsmerke soos Louis Vuitton en Gucci en verwag dat Chinese kopers gretig sal wees om geld te bestee namate hul pandemiebeperkings verslap word.

Franse aandele beloop nou $2,823 triljoen, vergeleke met $2,821 triljoen wat op die Britse beurs genoteer is, het Bloomberg berig, met verwysing na hul eie navorsingsdata. Brittanje se ekwiteitswaarde was $1,5 triljoen meer as Frankryk in 2016, toe die VK gestem het om die Europese Unie te verlaat in die “Brexit”-referendum.

Dit was Brexit eerder as die belastingbeleid van die kortstondige ampstermyn van premier Liz Truss by Downingstraat 10 wat die skuld kry, het die voormalige amptenaar van die Bank van Engeland, Michael Saunders, aan Bloomberg TV gesê.

“Die Britse ekonomie as geheel is permanent beskadig deur Brexit,” het hy gesê. “Die behoefte aan belastingverhogings en bestedingsverlagings sou nie daar wees as Brexit nie die ekonomie se potensiële uitset so verminder het nie.”

Terwyl Brittanje se ‘blue chip’-aandele vanjaar slegs 0,4% gedaal het, het die FTSE 250 met 17% gedaal, wat ‘n “nederlaag” deur die middelkapitalisasie-aandele van kleinhandelaars en verbruikersgeoriënteerde handelsmerke weerspieël.

Intussen hou Frankryk se luukse handelsmerke soos LVMH SE en Kering SA – die eienaars van Gucci – “goed” stand teen kommer oor wêreldwye resessie. Louis Vuitton-eienaars LVMH, ter waarde van $360 miljard, het “rekordverkope” in die VSA gerapporteer en verwag ‘n goeie termyn in Chinese markte.

Die Britse pond het ook vanjaar met 13% teenoor die Amerikaanse dollar gedaal, terwyl die euro slegs 9,2% gedaal het, wat die Franse bevoordeel het in die vergelyking van aandelebeurse, aangesien die volume van albei in die Amerikaanse geldeenheid gemeet word.

Leave a Reply