Skip to main content

Die ineenstorting van die ‘cryptocurrency-beurs’ FTX het die waarde van alle kripto-bates laat tuimel namate beleggers onttrek het op ‘n mark wat eens uiters belowend gelyk het.

Van Vrydag tot Sondag was die totale markkapitalisasie van alle kripto-verteenwoordigers 3% laer van $856 miljard na $831 miljard. Sedert November het hul waarde met 18% gedaal van ‘n bietjie meer as $1 triljoen, volgens CoinMarketCap.

Intussen toon die data wat deur die webwerf CoinGecko nagespoor word dat die waarde van globale kripto-bates met meer as 70% gedaal het vanaf ‘n rekordpiek van net minder as $3 triljoen wat ‘n jaar gelede aangeteken is.

Die prys van bellwether bitcoin het in die sewe dae tot Sondag met 22% getuimel, sy swakste weeklikse prestasie sedert middel Junie. Dié top-kripto eenheid het driekwart van sy waarde in een jaar verloor.

Terselfdertyd het Ethereum met 24% gedaal, wat sy markkapitalisasie tot $144 miljard laat sak het. Solana was die grootste ‘verloorder’ en het die afgelope sewe dae met meer as 60% gedaal. Dogecoin het oor dieselfde tydperk met 30% gedaal.

Die bankrotskap van die FTX-beurs is die jongste slag vir die sukkelende kripto-geldeenheidmark. Die prys van digitale munte het in Junie skerp begin daal namate die Amerikaanse Federale Reserweraad se strenger beleid beleggers se vrese vir ‘n inkomende resessie laat ontstaan ​​het, wat ook die vraag na veilige hawe finansiële bates verhoog het.

Leave a Reply

error: Content is protected !!