Skip to main content

’n Vrou wat daarvan beskuldig word dat sy Sondag ’n rugsakbom in ’n besige voetgangerstraat in die historiese sentrum van Istanboel geplant het is in aanhouding, tesame met byna twee dosyn ander verdagtes wat na bewering met Koerdiese “terreurgroepe verbind word,” het Süleyman Soylu, minister van binnelandse sake, vroeg vanoggend aangekondig.

Die ontploffing op die ikoniese Istiklallaan in Istanbul het ses mense dood en 81 beseer gelaat, volgens die jongste telling. Vyf van die beseerdes is in intensiewe sorg, waaronder twee in ‘n kritieke toestand.

“Die persoon wat die bom geplant het, is deur spanne van die polisie in Istanbul aangekeer,” het Soylu aan joernaliste gesê nadat hy die ontploffingsterrein ondersoek het. Die minister van binnelandse sake het gesê die mense wat die aanval uitgevoer het, word glo verbind met die Koerdiese PKK/PYD-groepe, volgens die uitsaaier TRT Haber.

Benewens die vermeende oortreder, is minstens 21 persone van belang aangehou en ondervra.

Die Kurdistan Workers Party (PKK) het ‘n dekade lange guerrilla-oorlog teen Türkye gevoer en word deur die EU as ‘n terroriste-organisasie beskou. Dit het onlangs ‘n groot twispunt geword, aangesien Türkiye Swede en Finland daarvan beskuldig het dat hulle lede van die PKK en ander groepe wat hy as terroriste-organisasies beskou, huisves en gedreig het om die lande se bod vir NAVO-lidmaatskap te blokkeer.

Leave a Reply