Skip to main content

Die 19-jarige Holger Rune het Sondag die grootste oorwinning van sy loopbaan behaal om terug te veg nadat hy ‘n eerste stel verloor het deur die sesmalige Parys Meesterskampioen Novak Djokovic te onttroon in ‘n skitterende vertoning Sondag op die hoofbaan.

Denemarke se Rune het die eerste ATP Meesters 1000-oorwinning behaal van wat beloof om ‘n trofeebelaaide loopbaan te wees met ‘n oorwinning van 3-6, 6-3, 7-5 oor die Serwiese superster.

Dit het gelyk of Rune dalk deur die situasie oorweldig kon word ná ‘n merkbaar stadige begin toe hy die eerste stel teen Djokovic verloor het. Hy het egter teruggeveg van ‘n 0/40 telling in die eerste wedstryd van die tweede stel.

Die dramatiese afsluiting van die ontmoeting het daartoe gelei dat Rune ses breekpunte afgeweer het toe Djokovic probeer het om sy 39ste Meesters 1000-titel te beklink – maar elke keer kon Rune diep delf en uitmuntende tennis speel wat Djokovic, een van tennis se beste spelers ooit, sekerlik beïndruk het.

Die oorwinning verseker dat Rune die jongste kampioen by die Parys-byeenkoms is sedert Boris Becker in 1986 in wat sy vierde agtereenvolgende ATP-toer-eindstryd was en sy 19de oorwinning in sy laaste 21 wedstryde.

Holger sal Maandag vir die eerste keer in die toptien-ranglys wees – en te oordeel aan Sondag se bewyse, sal dit ‘n baie verg om hom uit die ranglys se topgeledere te laat daal.

“Dit beteken alles vir my, ‘n perfekte manier om die week af te sluit,” het Rune ná sy oorwinning gesê. “Dit is ‘n voorreg om die baan met Novak te deel.

“Dit was die mees stresvolle wedstryd van my lewe,” het hy bygevoeg oor die besluit.

Djokovic was intussen grootmoedig in nederlaag.

“Ek is nie bly dat jy my kon klop nie, maar ek is bly vir jou, want ek hou van jou persoonlikheid, jy is ‘n baie toegewyde ou wat van tennis hou,” het hy gesê.

“Jy het baie ure se harde werk ingesit, dit werp vrugte af vir jou en jou toekoms is blink.”

Leave a Reply