Skip to main content

Die Kanadese regering het drie Chinese firmas beveel om van sy kritieke mineralemaatskappye te onttrek op grond van nasionale veiligheid. Die stap kom dae nadat Ottawa strenger reëls oor buitelandse belegging in die mynbousektor ingestel het.

Volgens mediaberigte is die drie Chinese firmas, Sinomine Rare Metals Resources, Chengze Lithium International en Zangge Mining Investment.

Kanada se minister van nywerheid, Francois-Philippe Champagne, het in ‘n verklaring gesê dat die regering die disinvestering aangekondig het na “strenge ondersoek” van buitelandse firmas deur die nasionale veiligheid en intelligensie gemeenskap.

“Terwyl Kanada voortgaan om direkte buitelandse beleggings te verwelkom, sal ons beslissend optree wanneer beleggings ons nasionale veiligheid en ons kritieke minerale-voorsieningskettings bedreig, beide tuis en in die buiteland,” het Champagne gesê.

Verlede week het Ottawa gesê hy moet ‘n veerkragtige kritiese minerale voorsieningsketting bou met eendersdenkende vennote, aangesien dit reëls uiteengesit het wat bedoel is om die sektor te beskerm teen buitelandse maatskappye in staatsbesit.

Kanada het groot neerslae van kritieke minerale soos nikkel en kobalt, waarna die vraag na verwagting aansienlik sal toeneem in die komende dekades.

Vroeër vanjaar het Kanada, die VSA, die Verenigde Koninkryk en verskeie ander lande ‘n nuwe vennootskap gestig om die aanbod van kritieke minerale te verseker te midde van stygende aanvraag.

Leave a Reply