Skip to main content

Koringpryse het Woensdag met meer as 6% gedaal nadat die Russiese ministerie van verdediging aangekondig het dat die land sy deelname aan die ooreenkoms oor die uitvoer van Oekraïense graan via die Swart See hervat het.

Die graanooreenkoms, wat deur die VN en Turkye bemiddel is, is in Julie onderteken. Dit was bedoel om landbou-uitvoere via die Swart See vanaf Rusland en die Oekraïne te help bevorder, wat geblokkeer is weens die militêre konflik tussen die twee state.

Moskou het verlede week sy deelname aan die ooreenkoms opgeskort nadat die Russiese weermag Oekraïne daarvan beskuldig het dat hulle die graankorridor gebruik het vir ‘n aanval op die Russiese hawe van Sewastopol. Die besluit het gelei tot ‘n styging in graanpryse, met koring wat by die opening van verhandeling Maandag met byna 8% gestyg het.

Moskou het egter ingestem om die skorsing vroeër Woensdag om te keer, nadat Kiëf skriftelike waarborge gegee het dat hy nie die gang vir militêre doeleindes sal gebruik nie.

“Dit was noodsaaklik om die nodige skriftelike waarborge van die Oekraïne te bekom om nie die humanitêre korridor en Oekraïense hawens te gebruik wat vir die uitvoer van landbouprodukte vir gevegsoperasies teen Rusland aangewys is nie,” het die ministerie van verdediging in ‘n verklaring gesê.

Leave a Reply