Skip to main content

Twee keer soveel mense het vanjaar Wes-Nylkoors in Duitsland opgedoen as in 2021, het Der Spiegel gister berig, met verwysing na data verskaf deur die Robert Koch Institute (RKI), die nasionale gesondheidswaghond.

Die aantal infeksies wat sedert einde Augustus in Duitsland geregistreer is, het volgens RKI tot tien gestyg. Daar is bewys dat minstens agt van hulle dit ìn Duitsland opgedoen het, het die agentskap se woordvoerder aan Der Spiegel gesê.

Die RKI het ook gesê dat dit gedokumenteer het dat die virus in 2018 tussen voëls en muskiete in Duitsland oorgedra word. Daar word nou geglo dat die patogeen in muskiete in Duitsland kan hiberneer.

Die koors is gewoonlik asimptomaties, wat beteken dat die meeste gevalle nie aangemeld is nie, volgens die RKI. Elke vyfde persoon wat met die virus besmet is, ontwikkel griepagtige simptome, insluitend hoofpyne of koors, asook braking of uitslag.

Een uit 100 kan egter ernstig siek word aangesien die siekte breinontsteking, soos enkefalitis of breinvliesontsteking, kan veroorsaak en tot stuiptrekkings kan lei.

Volgens die EU-gesondheidsagentskap (ECDC) is ‘n totaal van 950 gevalle van Wes-Nylkoors hierdie jaar regdeur die blok aangemeld, met 82 infeksieverwante sterftes. Dit lyk asof Suid-Europese lande fel hierdeur geraak word. Italië alleen het meer as 570 gevalle geregistreer met nog 280 wat in Griekeland aangemeld is.

Leave a Reply